Intrebari instalatii GPL

 • Poate sa mearga masina si pe gaz si pe benzina ?Da. Puteti sa circulati pe benzina sau pe gaz. Administrarea ultimelor sisteme de motorizari duale (gaz –benzina), se face astfel incat performantele sa fie la fel de bune indiferent de combustibilul utilizat.
 • Care sunt avantajele instalatiei gpl ?– economic- sigur
 • Care este termenul de garantie al unei instalatii GPL ?Termenul de garantie dat de Registrul Auto Roman este de 2 ani.
 • Ce defectiuni pot aparea la instalatia GPL ?mai frecvente ar fi :- arderea comutatorului din cauza scoaterii bornei de la bateria masinii in timpul mersului- inghetarea reductorului si fisurarea membranelor din cauza lipsei de apa in vasul de expansiune sau pornirea pe timp foare rece direct pe gaz.

  – alimentarea cu alt combustibil decat GPL.

 • Porneste autoturismul direct pe GPL ?Da. Dar este valabil doar in anotimpul cald. La temperaturi de peste 30 de grade celsius Altfel este necesar sa se porneasca pe benzina pentru a incalzi reductorul inainte de a comuta pe gpl, altfel riscam fisurarea membranei, plamanului, din cauza pojghitei de gheata formate pe el.
 • Butelia de gpl creste riscul de explozie in cazul unui accident ?NU este posibil. Rezervoarele de gpl sunt facute din otel special gros de 3-4 mm si rezista la o presiune de cateva zeci de ori mai mare decat presiunea pe care o aveti in mod normal in rezervor atunci cand alimentati intr-o statie gpl. Ca masura de protectie acestea se pot umple doar la 80% din capacitatea lor pentru ca gpl-ul sa se poata dilata. Multivalva atasata rezervorului este prevazuta cu o supapa speciala in caz de incendiu, care elimina gazul treptat, fara ca rezervorul sa explodeze. In realitate un rezervor de gpl este mai sigur decat unul de benzina. Chiar si in cazul unui impact direct in care masina este distrusa complet acesta nu elimina schije si refuleaza gazul in mod controlat prin intermediul unei supape de presiune eliminand posibilitatea unei explozii.Pentru a vedea cum se comporta un rezervor de gpl la incendiu va invitam sa vizionati filmuletul de mai jos:
 • Daca montez gpl performantele motorului vor scadea dramatic ?NU. Instalatiile GPL de ultima generatie asigura performante deosebite automobilului dvs. Pierderea de putere fiind insesizabila (2-3%), ea putand fi observata doar pe standul dinamic. O pierdere de putere ceva mai mare, dar nu alarmanta, o au instalatiile gpl traditionale (pe carburatie). Pentru a intarii afirmatiile noastre, va invitam sa urmariti evolutia automobilului echipat de BRC care a participat la raliu, obtinand locul 2, cu o masina alimentata pe gpl.
 • Dupa montaj instalatia de gaz trebuie omologata ?Nu, instalatia este omologata de noi.Dvs trebuie sa o treceti in cartea de identitate a autoturismului. Procedura este insa foarte simpla. Trebuie sa va prezentati cu certificatul de inmatriculare, cartea de identitate, buletinul si documentele eliberate de montatorul dvs. la registrul auto roman(RAR) Instalatia se monteaza conform unor reguli bine stabilite, dupa care este verificata de catre montatorul dvs. R.A.R-ul la randul sau verifica si constata daca au fost indeplinite conditiile necesare omologarii (amplasare corecta a pieselor, montaj, serii, marci de omologare)
 • GPL-ul uzeaza motorul ?Nu. Este necesar ca la un anumit numar de km (5000) sa se mearga 5-10 km pe benzina pentru a se curatea injectoarele masinii de calamine.
 • Trebuiesc efectuate modificari constructive ale motorului ?Instalatia GPL este un sistem de alimentare alternativ care nu necesita modificari ale motorului masinii dvs.