Instalatii GPL secventiale

ECUFiltru instalatie GPLReductor Max instalatie GPLReductor MB instalatie GPLInjectoare instalatie GPLPiese instlatie GPLModul de functionare al instalatiei GPL secventiale

Instalatiile secventiale au aparut ca necesitate de adaptare a gpl-ului pe autoturisme cu norma de poluare euro 3 euro 4 euro 5 ,astfel incat performanta motorului sa nu fie afectata.

Instalatia BRC

Instalatia secventiala BRC Seqvent Plug&Drive este o instalatie gpl de tip secvential, care satisface cerintele normelor de poluare euro 5. Software-ul controleaza motorul pentru a doza cantitatea necesara de combustibil gazos pentru a obtine cele mai bune rezultate. BRC a inglobat in instalatia Plug & Drive un sistem de diagnosticare pe gaz, permitand comunicarea cu sistemul OBD original al autovehiculului.

BRC Sequent 24 MY07 Este o evolutie in sistemele cu alimentare gazoasa secventiala. Scopul sau este sa ofere o simplificare sporita si cresterea performantelor in termeni de acuratete a dozajului. Are o presiune de functionare mai mica, datorita reductorului Genius MB .

Pricipalul tel ale instalatiei Sequent 24 MY07 este reducerea costurilor insa si pastrarea neschimbata in mare parte a caracteristicilor principale ale vechilor sisteme gpl pe injectie (pierdere minima de putere, absenta mixerului, reductor-vaporizator singur stadiu, configurare de tip serial, setare de pe PC cu ajutorul softului de interfata, diagnoza cu ajutorul computerului, dozare controlata a gazului in cilindru prin eliminarea rateurilor, etc.)

Configuratia instalatiei:

Reductorul vaporizator Genius MB asigura o presiune stabila si precisa a gazului pentru a satisface schimbarile de cuplu si putere ale motorului si asigura debitul de gaz pentru motoare cu o putere de pana la 160 kw la cele aspirate si cu o putere de pana la 200 kw la motoarele turbo.

Reductorul vaporizator Genius MAX, a fost proiectat pentru motoare cu puteri cuprinse intre 140 kw si 240 kw. Calculatorul ECU de gpl a fost dezvoltat de BRC in urma experientelor cu sistemele secventiale precedente, functionand impreuna cu o structura software puternica. Acolo unde este posibil, pentru a accesa unele caracteristici suplimentare, calculatorul ofera conectarea la sistemul OBD al autovehiculului.

Comutatorul – are rol de indicator de nivel al gazului si functia de informare a tipului de combustibil utilizat -GPL sau benzina.

Senzorii instalatiei Secvent Plug&Drive care permit citirea parametrilor fizici ai instalatiei GPL sunt :

– senzorul care citeste temperatura si presiunea gazului este incorporat in rampa de injectoare

– senzorul MAP cu conector integrat utilizat atat pentru motoarele aspirate, cat si pentru cele turbo.

– senzorul de temperatura al lichidului de racire este atasat la in corpul reductorului-vaporizator Genius. Acesta are rolul de a informa ECU gaz cand indeplineste conditiile necesare pentru comutare benzina/gaz.